Agricultura moldovenească se confruntă cu provocări semnificative generate de schimbările climatice, iar raionul Ștefan Vodă fiind grav afectat de seceta prelungită din ultimii ani, a devenit un pionier în adaptarea la aceste schimbări prin utilizarea de tehnologii inovatoare și practici agricole sustenabile.
În data de 16 iunie 2023, Oleg Scutari șifrații Andrei și Vasile Dânga, membri activi ai Comunității de Practici în Agricultura Conservativă (AC), au colaborat pentru a dezvolta și implementa tehnologii avansate de cultivare a rapiței și grâului de toamnă. Aceste tehnologii se bazează pe principii conservatoare, cum ar fi menținerea solului permanent acoperit prin metoda no-tillage și rotația culturilor.
Numărul mare de membri ai Comunității de Practici în AC, precum și interesul crescut al celor peste 100 de fermieri din regiune, prezenți la eveniment, demonstrează o conștientizare tot mai mare a necesității adaptării și a importanței implementării unor practici agricole durabile.
Prezent la eveniment, Mihail Rurac, doctor în știinţe agricole, a felicitat autorii proiectului și fermierii pentru realizarea comună, adresând din numele Comunității de Practici în AC, sincere mulțumiri pentru contribuția valoroasă adusă în susținerea eforturilor de adaptare și în implementarea tehnologiilor inovatoare în agricultură.
Astfel, prin inovație și colaborare, agricultura moldovenească învață să se adapteze la schimbările climatice și să facă față tuturor provocărilor.
Comentarios