top of page

Eveniment de Excepție în Agricultura Inteligentă Climatică: Legislația de Mediu pentru Agricultori

Comunitatea de practici în agricultura inteligenta climatic, a organizat un eveniment de informare ce a adus împreună femei din domeniul agricol, membre ale comunității. Evenimentul, desfășurat sub titulatura „Legislația de Mediu pentru Agricultori", moderat de experta națională de gen, Nina Lozinschi, a reprezentat o oportunitate pentru femeile fermiere de a se informa și dezbate subiecte esențiale precum Legea apelor, Legea deșeurilor și Legea substanțelor chimice.

Expertul în domeniu, dl Mihail Mustea, cu o experiență de peste 50 de ani în domeniul legislației de mediu, a avut onoarea să împărtășească cunoștințele sale valoroase fermierelor prezente. Discuțiile au acoperit aspecte cheie ale legislației, oferindu-le participantele posibilitatea de a înțelege mai bine impactul și responsabilitățile impuse de legile apelor, deșeurilor și substanțelor chimice.

Nina Lozinschi, coordonatoarea evenimentului și experta națională de gen, a subliniat importanța acestor întâlniri în dezvoltarea comunității agricole feminine: „Aceste evenimente sunt o oportunitate de a face vocea femeilor mai sigură și auzită, pentru că informarea este esențială. Comunitatea de practici în agricultura inteligentă climatică reprezintă un spațiu în care putem învăța și ne putem împărtăși experiențele pentru a ne dezvolta colectiv."

Mihail Mustea, expertul în legislația de mediu, a transmis un mesaj clar fermierelor prezente: „Sunt aici să vă ajut să formulați corect problemele, să cunoașteți cadrul legal și să găsiți răspunsuri integrale la întrebările dumneavoastră. Cele 30 de legi pe care trebuie să le cunoaștem acoperă aspecte esențiale privind protecția mediului, de la pământ și apă până la spațiile verzi, flora și fauna, toate fiind sub protecția statului, transmise în gestiune APL sau proprietatea privată a proprietarilor."

Fermierele au avut posibilitatea să adreseze întrebări, primind răspunsuri imediate, facilitând astfel o înțelegere mai profundă și aplicabilă a legislației de mediu în contextul specific al agriculturii.

Comunitatea de practici în agricultura inteligenta climatică continuă să se implice activ în facilitarea unui schimb constructiv de cunoștințe și experiențe, promovând astfel dezvoltarea durabilă și conștientizarea în rândul femeilor din sectorul agricol.


28 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page