top of page

Conferința Agriculturii Durabile: În Căutarea Soluțiilor pentru Schimbările Climatice

Într-o colaborare strânsă cu Consiliul Raional Cahul, Comunitatea de Practici în Agricultura Inteligentă Climatic a organizat un seminar vital pentru fermieri, abordând cu hotărâre provocările schimbărilor climatice și necesitatea de a dezvolta soluții pragmatice. Într-o prezență semnificativă, 45 de fermieri, inclusiv 3 femei, s-au adunat pentru a discuta și găsi răspunsuri la problemele cu care se confruntă în adaptarea la noile realități climatice.

Mihail Rurac, Moderatorul Comunității, a subliniat importanța implicării active a fermierilor în găsirea unor soluții durabile. „Participarea fermierilor este încurajatoare și reprezintă un pas semnificativ către construirea unui viitor mai rezistent și mai sustenabil în agricultură. Suntem aici să ne sprijinim unii pe alții și să colaborăm pentru a dezvolta metode inovatoare."

În timpul seminarului, s-au evidențiat diverse provocări semnalate de fermieri, cu accent pe nevoia de soluții adaptabile:

Fermierii au împărtășit preocupările legate de „lipsa semințelor de culturi de acoperire,” iar Mihail Rurac a încurajat o abordare proactivă, sugerându-le să-și evalueze depozitele și să folosească semințele rămase din anii precedenți.

De asemenea, s-a subliniat „lipsa cercetărilor științifice locale,” iar fermierii au oferit cu generozitate terenurile lor pentru a facilita cercetările în domeniul agriculturii conservative.

O preocupare distinctă a fost adusă de fermieri cu privire la impactul turmelor de oi care pasc după recoltarea culturilor, generând „dezgolirea și tasarea solului”. Fermierii au cerut sprijinul comunității pentru a găsi soluții la această problemă.

Mihail Rurac a concluzionat: „Este un moment esențial pentru comunitatea noastră să se mobilizeze și să găsească soluții împreună. Prin schimbul de idei și colaborarea activă, suntem în măsură să construim o agricultură mai puternică, mai adaptabilă și sustenabilă pentru generațiile viitoare."

Comunitatea de Practici în Agricultura Inteligentă Climatic rămâne dedicată susținerii fermierilor în abordarea provocărilor climatice și promovării unor practici agricole inovatoare și responsabile.

Cahul, 26 ianuarie 2024

22 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page