ATELIERUL: “Integrarea cunoștințelor și inovației fermierilor în eforturile de adaptare la schimbările climatice ale sectorului agricol al Republicii Moldova”
Atelierul a fost petrecut în cadrul proiectului „Integrarea adaptării în procesele de planificare în vederea reducerii vulnerabilității la schimbările climatice la nivel central şi local în sectorul agricol din Republica Moldova” finanțat de Fondul Verde pentru Climă și implementat de FAO pe data de 25 octombrie la Chișinău.
În cadrul atelierului fermierii sau împărtășit cu practicile agricole inovative utilizate în adaptarea la schimbările climatice ale sectorului agricol şi au fondat Comunitatea de Practici în Agricultura Inteligentă Climatic. A fost ales președintele Comunității şi consiliul de conducere. Președintele Comunității a fost ales Dl Veaceslav Ceornîi. În discuțiile atelierului a participat şi doamna Tanya Santivanez, ofițer pentru agricultură, oficiul FAO pentru Europa și Asia Centrală, Ilona Gruenewald, manager de program în dezvoltarea rurală şi agricultură a Delegaţiei UE în Republica Moldova şi Dl Vasile Şarban, secretar de stat la MAIA.
Comunitatea de Practici în Agricultura Inteligentă Climatic va oferi o rețea pentru practicieni, organizații ale societății civile, factori de decizie ai politicii naționale și sectorul privat pentru a lucra împreună la găsirea celor mai bune modalități de aplicare a măsurilor de adaptare la schimbările climatice în sectorul agricol și de a împărtăși bunele practici și istoriile de succes.
Reportaje de la eveniment: jurnaltv.md, trm.md
Comments